Sluta jämföra Harry Potter med Twilight

Såg något sådant på facebook och blev seriöst förvånad. Hur kan man jämföra de böckerna med varandra?
I det här fallet var det att någon hade jämfört kärleken i böckerna. Att första kyssen i HP kom i bok nr. 6 och i Twilight kom den efter ungefär halva boken. Liksom, wtf, vem kommer ens på tanken att jämföra de två sakerna?
De är två helt olika typer av böcker. Twilight är en kärlekshistoria, HP är det inte. Eller ja, det är den väl, men inte på samma sätt. Det var något som bara hände, något som händer när man blir äldre, växer upp. Om J.K. Rowling skrivit en bok där 11-åringar springer runt och pussar varandra på en magisk skola för häxor och trollkarlar, skulle inte det vara konstig? Jovisst, det finns väl 11-åringar som gör så, men det känns som om det var något som inte fanns lika mycket när hon skrev boken.
Twilight är en kärleksroman där det är en 17-årig tjej och en vampyr. Det är stor skillnad från att vara 11.

Det. Är. Två. Helt. Skilda. Böcker.
Idioter som jämför de på det här sättet, det är vad jag tycker att de är. Visst, de kan jämföra vilken bok som är bäst, men de kommer aldrig få fram ett äkta svar, de kommer bara kunna gå efter vad de själva tycker. Jag själv är nog mer åt HP-hållet än Twilight, även om jag älskar de böckerna.
Alltså åh blir bara så sjukt irriterad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0